Hoe onthul je het geheim over Sinterklaas?

Je kind vindt het zo spannend waardoor Sinterklaas vieren echt niet meer leuk is of hij begint te twijfelen aan de echtheid van Sinterklaas en z’n Pieten. Je besluit om te vertellen hoe het precies zit, maar hoe doe je dat? Hoe vertel je je kind op een goede manier de waarheid over het Sinterklaasverhaal?

Het boek ‘Sinterklaas voor grote kinderen’ is een mooie manier om dit te doen. In dit boek komt naar voren wie Sinterklaas écht was, welke wonderen hij verrichtte en waarom hij heilig werd verklaard. Daarnaast zorgt het boek ervoor dat de waarheid geen koude douche wordt, maar een uitermate zachte landing. Eén die het kind recht doet. Sinterklaas voor grote kinderen geeft het sinterklaasfeest een onverwachte, extra dimensie en zal het onthullen van het geheim voor jou als ouder gemakkelijk maken.

Sinterklaas onthult namelijk in dit boek zijn geheim aan grote kinderen. In speelse, grote zwarte letters is Sint aan het woord. Af en toe pakt Piet een rode pen om iets te veranderen. De tekst wordt afgewisseld met paginagrote, digitaal gemaakte illustraties waarin de grote hoofden van de figuren opvallen. Voorin het boek zit een uit te knippen contract waarin de lezer geheimhouding moet beloven.

Sint vertelt over de heilige Nicolaas, hoe die tot kindervriend is geworden en hoe bijvoorbeeld het schoen zetten ontstond. Na deze voorzichtige introductie wordt uitgelegd dat het 5 decemberfeest een groot toneelstuk is. De lezer wordt erin betrokken: ‘JIJ speelt er ook in mee. Een hoofdrol!’. Sint benadrukt dat het een feest blijft. En er blijft ruimte voor enig geloof, want Sint is wél de verteller. Wie door wil praten wordt verwezen naar de grote mensen. Een boek om samen te lezen dus. Voorlezen vanaf ongeveer 7 jaar.

Veel leesplezier!

Liefs,
Christine Hemel | HSP- en kindercoach.
____________________________________________________________________________________________

PS: Wil je gratis tips over hoe je je (hooggevoelige) kind begeleidt? Lees dan ook mijn andere blogs op www.sterrenhemel.info/gratis-tips.

Comments are closed.