Over Christine

Mijn naam is Christine Hemel en ik ben HSP- en kindercoach & holistisch gezins- en kindertherapeut. Door mijn dochter vond ik zo'n 9 jaar geleden mijn passie en missie.

Mijn verhaal

Mijn dochter ging naar een lagere school met ongeveer 30 kinderen in de klas. Ze was zo vrolijk en spontaan, maar veranderde al gauw in een teruggetrokken meisje. Ook vertelde ze mij dat haar hoofd zo vol zat. Dit alles kwam haar ontwikkeling niet ten goede.
Mijn moederhart brak om haar zo te zien. Ik wilde graag dat ze op zou bloeien. Wat konden wij als ouders hieraan doen? Al vrij snel kwam ik 'per toeval' op een site terecht waar de kenmerken werden genoemd van hoogsensitiviteit. En veel dingen die daar werden beschreven, herkende ik bij haar.

Toen ik daar een lifecoach over sprak, gaf hij mij het advies om haar hierin te laten begeleiden. Ik voelde heel sterk dat ik dat zelf wilde doen en heb me laten omscholen tot kindercoach. De volgende stap was me specialiseren in hoogsensitiviteit. Er vielen gaandeweg veel puzzelstukjes op hun plek, mijn dochter had het van geen vreemde. Kortom het was een feest der herkenning.

Ik leerde tijdens mijn opleidingen omgaan met mijn hoogsensitiviteit en kon vervolgens mijn dochter hierin begeleiden. Ook volgde ik steeds meer mijn intuïtie. Zo was de reguliere basisschool niet de juiste plek voor haar. Mijn gevoel leidde ons naar de vrije school, een veilige (leer)omgeving met kleinere klassen. Deze overstap was precies wat ze nodig had om weer op te bloeien.

Door voor te leven hoe je met de uitdagingen in het leven omgaat, ben je als ouder een voorbeeld voor je kind. Volg je hart, want dat klopt. Het mooie is dat mijn dochter precies wist en voelde welke middelbare school bij haar paste. En wij hebben haar hierin gevolgd. Met mijn dochter gaat het inmiddels erg goed; ze is een blije jongedame die leuke dingen onderneemt met vrienden en vriendinnen.

 

Nu help ik jou om voluit te leven

Als je vastloopt met jezelf of in relatie met je gezin en je bent meer aan het overleven dan aan het voluit leven, dan ben je bij mij aan het juiste adres!
Aanpassen, wegcijferen en te weinig grenzen stellen, is veel te lang een rode draad geweest in mijn leven. Als je je grenzen aan wilt geven, dan moet je eerst voelen waar die voor jezelf liggen. En hoe voel je die grenzen als je veel in je hoofd zit? Je intuïtie volgen is dan ook lastig. Door dit eerst bij mezelf te transformeren, kan ik nu anderen helpen bij het doorbreken van zo’n patroon.

Wat ik veel zie bij vrouwen is dat ze uitstekend een ander op de eerste plaats kunnen zetten en als laatste aan zichzelf denken. Het is mijn missie om vrouwen die er echt voor willen gaan te willen ondersteunen in hun groeiproces om die onafhankelijke authentieke vrouw te worden in haar leven! Ik word er blij van als ik daaraan kan bijdragen.

Wil je graag hulp voor jezelf of voor je gezin? Neem dan nu de stap om contact met mij op te nemen. Je bent van harte welkom.

“Je bent goed zoals je bent. Je mag zijn en worden die je wilt zijn op je eigen manier en in je eigen tempo”
- Anna Terruwe -

Opleidingen

 

  • Kindercoach (Academie voor Psychodynamica, 2014 - 2015)
  • Coaching bij hoogsensitiviteit (Civas, 2015)
  • Sensikids basis (Sensikids opleidingen, 2015 - 2016)
  • Holistisch gezins- en kindertherapeut (Nieuwetijdscentrum, 2019 - 2022)
  • Jeugdtrauma Profesional (Instituut voor Empathie, 2020 - 2021)
  • Psychosociale Basiskennis (Con Amore, 2021 - 2022)
  • Acceptance Commitment Therapy (ACT) (Laudius, 2022 - 2023)

E-mail: christine@sterrenhemel.info
KvK: 70000948

Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring